Üdvözöllek az oldalamon, Budai Éva párkapcsolati tanácsadó és coach, valamint életvezetési / life coach vagyok. Valószínűleg azért olvasod most ezeket a sorokat, mert az életed valamely területén olyan problémával, helyzettel találkoztál, amihez segítségre lenne szükséged.

Az életünk során mindegyikünknek vannak ilyen megoldandó feladatai, de sokszor nem tudjuk kihez fordulhatnánk. A legtöbb esetben alapból elvetjük, hogy pszichológushoz menjünk, a családunkban nem merünk vagy tudunk segítséget kérni, mert lehet, hogy éppen ezen a területen van problémánk, a barátainkhoz pedig azért nem fordulunk, mert már elég sokszor végighallgattak minket. Nekik sincs ötletük a megoldásra, másrészt nekik is megvannak a maguk problémái, nem szeretnénk őket tovább terhelni a saját gondjainkkal, és a sokszor érzett szégyenről még nem is beszéltünk.

A coach kifejezés egyébként Amerikából, a sport világából ered és szó szerinti fordításban trénert jelent. A mai életben a coachok már nem csak a sportban edzik tanítványaikat, ügyfeleiket, hanem az élet minden területén a segítségükre vannak, hogy sikeresen vegyék az akadályokat. A coaching egy olyan folyamat, amely során egy ember, egy csapat vagy egy szervezet addig rejtve maradt lehetőségei, képességei és potenciálja megmutatkozik. A coach az a személy, aki segít mindezekben, nem a megoldást mondja el, az utat jelöli ki az egyén számára, hanem rávilágít az egyén eddigi képességeire, segít tovább fejleszteni azokat egy magasabb szintre, és ennek segítségével az ember képes lesz önállóan döntéseket hozni, megoldásokat találni. Így a caoching ülés több, mint tréning, egyszerre beszélgetés, tanácsadás, bizalmi légkör és diszkréció mellett.

Amiben én a segítségedre lehetek:

  • párkapcsolati problémák, mint hűtlenség, kapcsolat kiüresedése, munka – párkapcsolat egyensúlya, kapcsolati válság egyéb okokból, válás
  • singliség kérdése, legyen az akár önként vállalt, vagy kényszerből, társkeresés, kapcsolatteremtés kérdései
  • magánéleti válság, krízishelyzetek megoldása (munkanélküliség, új munka keresése, kiégés, életközépi válság, megoldáskeresés egy adott problémára)
  • önbizalom, önértékelés, önszeretet kérdése, saját képességeink és személyiségünk megismerése, kibontakoztatása
  • kommunikációs problémák, konfliktuskezelés
  • fontos döntések meghozatala
  • egyéni útkeresés problematikája, életcél kérdése

vagy egyszerűen csak van egy olyan gondod, kérdésed, amit szívesebben beszélnél meg egy kívülállóval, aki objektíven lát Téged, a problémádat és a megoldásban lehet a segítségedre.

A coach munka nem egy egyszemélyes one-man show, ahol a problémáidat én fogom megoldani, hanem egy rendkívül szoros együttműködés. Amíg együtt dolgozunk, támogatlak, segítek Neked, hogy minél rövidebb úton és idő alatt tedd meg az általad bejárni kívánt utat, de a munka oroszlán része a Tiéd. Mivel a problémákat nem lehet megoldani abból a helyzetből és szemszögből, ami maga a probléma, én abban fogok segíteni Neked, hogy új nézőpontokat, lehetőségeket és megoldásokat láss meg, találj meg a problémád megoldásához.

„A csend nem üres,
tele van válaszokkal!”

„Semmi nem változtatja meg jobban az életünket, mint az önmagunknak feltett kérdések.”

Greg Leroy